Sublime Text 3 Indir

5/5 - (1 vote)

Sublime Text 3 Indir

Sublime Text 3  , verimli bir şekilde kod yazabilmenizi sağlayan bir kod düzenleme yazılımıdır. Burada kodlama sürecinde istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz ve platformu doğrudan ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmek için sağlam sayıda eklenti ve pakete sahiptir. Python  ve C ++ temel alınarak oluşturulmuştur  .

Hızınızı artırın

Sublime Text, on yıldan fazla bir süredir piyasada ve onu sektörde bir güç merkezi haline getiriyor.  Diğer rakiplerinin çoğu gibi hala açık kaynağa geçmemiş olsalar da  güçlü yamalar çıkarmaya devam ediyorlar.

Editör, öncelikle sağlam bir geliştirme ekibine sahip olmanın getirdiği hızı ve güvenilirliği ile bilinir. Ancak  abonelik ücreti  , özellikle ihtiyaçları için işe yarayıp yaramayacağını bilmeyenler için oldukça pahalıdır.

Ne sunduğuna dair bir fikir edinmek isteyenler için 30 günlük ücretsiz deneme sunuyorlar. Sublime’a  yönelik yamalar oldukça düzenli olarak uygulanır, ancak genel yükseltmeler ve ekstra eklentiler oldukça nadirdir.

Program Windows, Linux ve macOS üzerinde çalışır.

Sublime Text 3 Indir

Sublime Text bir IDE mi?

Hayır, Sublime Text özünde yalnızca HTML, Python ve daha fazlası için bir metin editörüdür. Bunun anlamı, kodunuzu Entegre Geliştirme Ortamına aktarmadan test edemeyeceğinizdir  . Bu faktör, birden fazla işlev sağlaması gerekmediğinden, hızda ve sorunsuz kodlamada avantaj sağlar.

Bu nedenle, Visual Code Studio’nun aksine, hata ayıklamadan yoksundur. Öte yandan,  JavaScript Geliştirme Eklentisi gibi belirli eklentilerle onu bir IDE’ye dönüştürmek mümkündür  . Yine de odak, Metin Düzenleme üzerinedir.

Bir Metin Düzenleyici, kodlama sürenizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar. Özellikle Sublime ile  fazlalıkları ortadan kaldırırken size kod yazmanıza izin veren bir ortam sunar.

Sublime Text’i nasıl kullanırım?

Öncelikle,  Sublime Text’i indirmeniz  ve bilgisayarınıza kurmanız gerekir. Bu yapıldığında ve yazılımı açtığınızda, oldukça çıplak olduğunu fark edeceksiniz. Düzenleyici, yüklemeniz gereken paketlere büyük ölçüde güvenir.

Araçlara gitmeniz ve Paket Kontrolünü indirmeniz gerekir  . Buna sahip olduğunuzda, ihtiyacınız olanı indirmeye ve yeni bir kullanıcı arayüzü uygulamaya başlayabilirsiniz. Sizin için en iyisini bulmak, kod yazma şeklinizi hızlandıracaktır.

Sublime’ın en önemli dezavantajlarından biri, kurulacak tüm doğru paketleri bulma sürecidir. Ana ekranı değiştirmeyi bitirdikten sonra, istediğiniz gibi hassas olmalıdır.  Kullanıcı arayüzünde istediğiniz herhangi bir şeyi değiştirmek için JSOspN dosyalarını kullanabilirsiniz  .

Goto Everywhere’i nasıl kullanacağınızı anlamak   , yolunuzu bulmanızı ve ihtiyacınız olanı bulmanızı sağlayacaktır. Ctrl + P kullanarak açılacaktır. Sembollere gitmek için buraya @ yazabilirsiniz.

Bir metin satırına atlamak için, tuşuna basın: ardından numaraya ve arama yapmak için # tuşunu kullanın. Bu işlev, kodunuzun hatırlayamayabileceğiniz belirli bir bölümünü değiştirmeniz gerektiğinde çok zaman kazandıracaktır. Seçenekler, dosyanın daha da spesifik kısımlarını bulmak için birlikte kullanılabilir.

Goto Tanımı  , kullanıcının her şeyi dizine eklemesini sağlar. Sınıf, işlevler ve yöntemlerin tümü bireyin ihtiyacına göre sınıflandırılabilir.

Komut paleti  düzensiz kullanılan fonksiyonlara sahiptir. Ctrl + shift + P ile etkinleştirildiğinde, menüleri ve / veya tuş bağlamalarını kullanmanıza gerek kalmadan sözdiziminde vb. Arama yapmak için kullanabilirsiniz.

Sublime Text iyi mi?

Sublime Text iyi bir Metin Düzenleyicidir. Güvenlik açısından herhangi bir sorunu yoktur. Genel olarak, hızı ve pürüzsüzlüğüyle bilinir. Atom veya Visual Studio ile karşılaştırıldığında, hız ve yeteneklerde çok daha üstündür  .

Karşılaştığı temel sorun, Atom’un aksine, ne kadar geliştirme alacağını sınırlayan açık kaynak olmamasıdır. Özellikle, geniş bir eklenti dizisinden yoksundur  . Bunu sunulan paketlerin kalitesiyle aşar. 

Mükemmel olmasının bir başka nedeni de özelleştirilebilir olmasıdır. Bu özellik, deneyimli kodlayıcılara katkıda bulunur. Kodlama dünyasında yeni başlayanlar için  , düzen olarak Microsoft’a benzeyen Atom gibi başka bir programla başlamak daha iyi olabilir  .

Onun  dizim motoru  diğer alternatifler arasında çıkmaktadır. Sublime, büyük dosyaları ve zor işlemleri yönetme konusunda parlıyor.

İyi alternatifler nelerdir?

Atom  , Sublime Text’in en büyük rakiplerinden biri olarak biliniyor çünkü birbirlerine çok benziyorlar. Yeni başlayanlar için kullanımı kolaylaştıran önceden yüklenmiş bir Paket Yöneticisi ile birlikte gelir.

Ayrıca ücretsizdir ve yeni başlayanlar için idealdir. Ana sorun, daha büyük programları işlemek zorunda kaldığında gecikmesidir. Ayrıca, Goto gibi ST’de gezinmeyi kolaylaştıran tüm özelliklere sahip değildir.

Visual Studio Code (VSCode)  başka bir alternatiftir. Onu öne çıkaran bir özellik, çok fazla zaman kazandıran bir hata ayıklayıcının verimli bir şekilde dahil edilmesidir. Diğer ikisine benzer gibi görünse de, kolay Git senkronizasyonu sağlar, ST’nin sunduğu bir şeydir, ancak bunun için ödeme yapmanızı gerektirir.

VSCode’un gecikme sorunu yoktur ve ücretsizdir.

Kullanışlı kodlama aracı

Sublime Text, kariyerlerine düzenleme konusunda başlayanlar için uygun olmayabilir, ancak profesyonellerin araç setlerine eklemeleri için mükemmel bir araçtır. Önemli hızı ve kullanımı kolay tasarımı ile yazma sürenizi çok iyi iyileştirebilir. İçerdiği mükemmel özellikler, ihtiyaç duyulan desteği sağlar. En iyi  metin editörü yoktur , ancak ST’nin en iyiler arasında bir yeri vardır.

En son yama, büyük dosyalarla çalışırken bazı performans sorunlarının yanı sıra bir bellek sızıntısını düzeltirken Mac sürümüne Noterleştirme özelliğini ekledi. 

Leave a Comment

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...